sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Demoneita kerrakseen


Uskonto on aina ajankohtainen keskustelunaihe.


Tosin ajastamme kertoo aika paljon se, että ainakin palstamillimetreissä mitattuna Johanna Tukiainen tuntuu nousseen maan hengelliseksi johtohahmoksi. Hyvänä kakkosena on hänen siskonsa Julia ennen viime vuoden uskontoykköstä Isä Mitroa, joka on nyt jo niin last season.


Strippaavan Elämän Sana -blondin mollaaminen blogissa nyt olisi kuitenkin aika halpahintaista.


Minun puolestani jokainen saa kertoa julkisuudessa hengellisistä kokemuksistaan. Jos siinä samalla tekee hiukan rahaa tanssimalla, riisumalla ja kertomalla seksijuttujaan Seiskalle, niin antaa mennä vaan. Ehkä kansankirkkommekin saisi näillä eväillä hiukan lisää kaitsettavia jäseniä.


Taatusti ev.lut.kirkkomme saisi lisää kuulijoita, jos piispatkin kertoisivat demonien hyppivän heidän sänkynsä ympärillä. Tukiaisten huushollin arki-illan rinnalla Rosemaryn painajainen oli lastenleikkiä: Johanna huitoo toisella kädellä loitommalle demoneja ja yrittää toisella tekstaroida yhä vain vonkaavalle Ikelle.


Tämän verran opin minäkin katsottuani taatusti ainoan kerran Maria! -keskusteluohjelmaa.


Aikoinaan tuijotin toisinaan Ostos-TV:tä, jos halusin nähdä jotain täysin arkisen järjenkäytön tuolla puolen olevaa ohjelmaa.


Nykyinen suosikkini on kuitenkin Inspiration-kanava.


Siis tuo uskonnollinen kaapelikanava, jossa amerikkalaiset televangelistat vaativat katsojia lähettämään heille rahaa. Idea katsojan rahojen viemisestä on toki suurin piirtein sama kuin Ostos-TV:ssä, mutta otteet ovat enemmän mafiatyylisiä.


Lama näkyy nyt tälläkin kanavalla. Vielä viime vuonna saarnaajat pyysivät katsojia lähettämään 58 dollaria kuukausittain, mutta nyt alkuvuodesta vaadittu summa onkin jo 1000 dollaria!


Toisaalta rahoille saa myös vastinetta. Saarnaajat nimittäin lupaavat rahalahjoittajien elämän muuttuvan dramaattisesti paremmaksi viimeistään 90 päivän kuluessa, mahdollisesti jo saman illan aikana. Konkreettisin lupaus on, että jumala poistaa lahjoittajan asuntovelat.


Itse ehkä laittaisin 1000 dollaria ennemmin sen asuntovelan maksamiseen, mutta voihan rahansa toki lahjoittaa saarnamiehellekin. Näin härskiä rahastusta laman takia vaikeuksiin joutuneiden kustannuksella ei Suomessa juuri tapaa muualla kuin tällä kanavalla, jota Turun kaapelitelevisiokin iloksemme lähettää joka kotiin.


Ei kommentteja: