perjantai 16. tammikuuta 2009

Pistä paremmaks!

Tuleva kulttuuripääkaupunki Turku tempaisee talvella 2009 niin että ryskyy ja rytisee.

Eilinen lehti kertoi, että Mikaelin ja Martin sivukirjastot suljetaan pikaisella aikataululla. Lisäksi Wikeström & Krogiuksen kiistelty jugendtalo sai purkuluvan.

Ei tarvitse olla kovin kummoinen ennustajaeukko, kun jo näkee silmissään lehtiotsikot tyyliin "Turun tauti palaa".

Jos sivukirjastojen sulkemisesta syntynyt säästö tosiaan on julkisuuteen kerrottu 100 000 euroa vuodessa, touhu on täysin järjetöntä. Enemmän kuluttaa jo yksi kulttuuripääkaupunkivuoden projekti. Vertailun vuoksi: kaupunginjohtajan palkka lienee vähintään 120 000 euroa vuodessa.

Oma sivukirjasto on todellinen kulttuurilaitos tuhansille asukkaille, varsinkin lapsille ja vanhuksille, jotka eivät noin vain pääse lähtemään pääkirjastoon asti. Pois vain kirjasto ja kulttuuritarjonta tuollaisilta, istukoot kotona katsomassa telkkaria.

Niin ja se Wikeströmin sininen talo. Ehdin jo jossain haastattelussa sanoa Turun purkuaallon olevan onneksi ohi. Täytyy ilmeisesti päivittää tiedot.

Samaan aikaan on menossa vuoteen 2011 liittyvä Tule mukaan -kampanja, joka nettisivujen mukaan "herättelee turkulaisia pohtimaan omissa kaupunginosissaan, miten piristää oman alueensa elämää". Kunniamainintoja myönnetään tahoille, jotka "edistävät positiivista kulttuuritahtoa".

Pistä paremmaks -haastekampanja puolestaan kannustaa kaupungin henkilöstöä ja laitoksia haastamaan toisiaan talkoisiin kulttuuripääkaupungin hyväksi.

Tuo ei varmaan kaipaa enää edes mitään ironista loppukommenttia.

Ei kommentteja: