lauantai 8. marraskuuta 2008

Uutisviikko mahtavin

Koko viikko hurahti niin kiireisissä merkeissä, ettei blogiin ollut aikaa kirjoittaa. Vaikka aiheita olisi piisannut.


Amerikan Yhdysvallat yllätti positiivisesti äänestämällä demokraatin presidentiksi. Kauhuvisioni Sarah Palinin vetovoimasta haihtuivat onneksi savuna ilmaan. Voiko tosiaan olla niin, että Jenkkilä ei ole aivan niin tyhmä kuin olen aina luullut?


Koti-Turussa sen sijaan hölmöiltiin senkin edestä. Toriparkin kaava etenee kaupunginhallitukseen, ympäristö- ja kaavoituslautakunta otti suopean kannan Honkamäenpuistoon rakennettaviin asuintaloihin, Wikeströmin hieno sininen jugendtalo päätettiin purkaa, Turun satamaan rakentaa 35-kerroksinen asuinnäkötorni ja Turun yo-kylän 12-kerroksinen tornitalokin sai kannatusta lautakunnassa.


Kaikki nämä uutiset parin päivän sisällä. No, tuosta Turun linnan viereen suunnitellusta Linnakaupungista ei paljon tarvitse huolehtia. Suunnitelma on niin utopistinen, ettei se toteudu. Tuskinpa Iso-Heikkilän omakotitaloissa oltaisiin kovin innostuneita 35-kerroksisesta maisemanpilaajasta, jolla on 80-lukuinen nimihirviö Sail City.


Positiivista suunnitelmassa tosin oli alueelle aiottu raitiotieyhteys. Mutta uusia asukkaita pitäisi löytyä 7000. Mistäköhän niiden on ajateltu Turkuun tupsahtavan?


Ei kommentteja: