maanantai 13. lokakuuta 2008

Talouden hullut päivät

Viikonloppuna ei talouden laskusuhdanteesta ollut tietoakaan. Ei ainakaan Stockmannin Hulluilla päivillä. Veren maku suussa ihmiset taistelivat ostettavasta.


Vai valmistautuivatko kaikki jo siihen, että maailmantalous romahtaa eikä maanantaina enää ole mitään ostettavaa?


Oli miten oli, talous ei sitten romahtanutkaan. Ainakaan vielä nyt maanantaina klo 12 mennessä. Harvoin olen itse seurannut pörssikursseja yhtä kiinnostuneena kuin tänä aamuna. On vaikea kuvitella, mitä pankkijärjestelmän täydellinen kaatuminen voisi tuoda mukanaan.


Hyvät ajat taitavat silti olla toistaiseksi ohi ja säästökuureja edessä. Turun budjetti lepäsi sen varassa, että hyvät ajat jatkuvat vielä ainakin vuoteen 2011 asti. Mitäs nyt tehdään, kun niin ei taida käydäkään? Myydäänkö lisää kaupungin omaisuutta vai yritetäänkö Hirvensaloon ja Kakskertaan saada väkisin ne 30 000 uutta veronmaksajaa?


Kunnallisvaaleissa tuleva taantuma ei näy. Kaikki puolueet vaativat edelleen suureen ääneen lisää rahaa kaikille. Siis lapsille, koululaisille, sairaille, vanhuksille ja niin edelleen. Todellisuudessa olisi aika alkaa miettiä sitä, keneltä leikataan eniten. Mutta sen aika on tietysti vasta vaalien jälkeen.


Ainakaan isompien puolueiden sivuilla ei ajankohtaisiin talousuutisiin ole reagoitu mitenkään. Demarit vaativat edelleen kaikki unelmat tosiksi ja Kokoomus lupaa toteuttaa kaikkien toiveet. Mahtavaa! Turun Vihreiden valtuustoryhmä sen sijaan julkisti uuden kestävän kehityksen talousohjelman eilen. Löytyy osoitteesta

http://www.turunseudunvihreat.fi/kunnallisvaalit-2008/kestaevaen-kehityksen-talousohjelma


Yksi hyväkin uutinen sentään tuli viikonloppuna vastaan: äänestysinto on galluppien mukaan nousussa. Ehkä maailman tilanne on saanut kansan miettimään vaihteeksi politiikkaakin.

Ei kommentteja: