torstai 2. lokakuuta 2008

Alma Media - syrjinnän äänenkannattaja

– Olen aivan hämmästynyt, että tällaista voi tapahtua Suomessa vuonna 2008.

Näin sanoi Johanna Korhonen, joka irtisanottiin Lapin Kansan päätoimittajan paikalta, kun Alma Median johdolle selvisi hänen olevan naimisissa naisen kanssa.

Minua asia ei hämmästytä ollenkaan. Näin on Suomessa toimittu iät ja ajat.

Hämmästyttävää on vain se, että Alma Median johto on mennyt sanomaan asian suoraan Korhoselle. Yleensä on tapana keksiä joku muu selitys. Uutta on sekin, että vääryyttä kokenut nostaa asian julkiseksi. Ja että hänelle on tarjottu 100 000 euroa vaikenemisesta.

Jos nyt edes pikaisesti vilkaisee maakuntalehtien yleisönosastoja niin huomaa helposti, että ne ovat uskonnollisten fanaatikkojen temmellyskenttiä. Itse olen toisinaan lueskellut Ilkkaa ja Satakunnan Kansaa. Vähän vaikea kuvitella, että niiden päätoimittajaksi valittaisiin julkihomo. Alma Mediakin on selvästi pelännyt protestiaaltoa Lapin vanhoillisilta.

Esimerkiksi kunnat voivat valita virkoihinsa kenet huvittaa kunhan kelpoisuusvaatimukset täyttyvät. Homohakijan voi aina syrjäyttää huomaamattomasti vetoamalla kaikenlaisiin muihin syihin. Kiusallista todistusaineistoa ei jää, mihinkään oikeusjuttuun ei syrjityllä ole eväitä eikä vaikeasta asiasta tarvitse edes keskustella hakijan kanssa.

Alma Media kertoo nettisivullaan olevansa "uudistuva, ihmisen kokoinen työpaikka, jossa on tekemisen meininki". Toivottavasti mainoslause muutetaan muotoon "syrjivä, vanhoillinen ja vihamielinen työpaikka, jossa kehitys pysähtyi 1950-luvulle".

Voisikohan Suomi vuonna 2008 heittäytyä ihan aidosti tasa-arvoiseksi pelkkien juhlapuheiden sijaan? Hienoa että Johanna Korhonen uskalsi nostaa asian esiin ja aiheesta keskustellaan oikein lehtien etusivuilla.

Ei kommentteja: