tiistai 16. syyskuuta 2008

Yllätä äänestäjäsi raitiovaunulla


Kaikki muistavat varmaan vitsin mattokauppiaan nerokkaasta mainoslauseesta: "Yllätä vaimosi – tee se matolla!"

Jutta Urpilainen aiheutti viikonloppuna hieman vastaavia yllätysmomentteja. Ei tosin matolla vaan raitiovaunulla.

Yllättävästi vihertynyt demaripuheenjohtaja vaati raitiovaunuja niin Tampereelle kuin Turkuunkin. Tavallaan kivaa, että vihreiden Turussa pitkään esillä pitämä hanke sai lisätukea. Todennäköisimmin Urpilaisen vision taustalla oli kuitenkin vain kiihkeä tarve kalastella vihreästi ajattelevien turkulaisten ja tamperelaisten ääniä täsmäiskulla.

Tämän päivän Turun Sanomat ehtikin sitten jo pääkirjoituksessaan lytätä Urpilaisen ehdotuksen mahdottomaksi ideaksi. Sanaa "typerä" ei nyt suoraan sanottu, vaikka se leijuikin ilmassa.

Samassa yhteydessä Urpilainen toivoi maahan joukkoliikenneohjelmaa. Liikenneministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan joukkoliikenteen kehittämisohjelmaa alettiin valmistella jo kesäkuussa, joten ihan putkeen ei mennyt tämäkään Urpilaisen idea.

Demarien mainostoimiston olisi nyt äkkiä keksittävä Jutalle jotain uskottavampaa sanottavaa. Sormi pystyssä heristelevän opettajattaren varovaisia heittoja kuuntelevat vain eturivin kiltit oppilaat, muu luokka naureskelee ja puhuu kiinnostavammista asioista.

Mutta vielä niistä raitiovaunuista. Viime vuonna Espanjan Bilbaossa sattui silmiin upea uusi raitiovaunu (kuvassa). Yksi raide kiersi ympäri kaupungin keskustaa ja asukkaat olivat todella tyytyväisiä. Koko kaupungin imago oli saman tien muutettu rapistuvasta teollisuuskaupungista kulttuurin ja luontoystävällisyyden vetovoimaiseksi mekaksi. Siinäpä haastetta Turullekin.

Ei kommentteja: