torstai 25. syyskuuta 2008

Tee se nyt!

Viikon uutiset ahdistavat ja työkiire stressaa, stressaa, stressaa. Toisaalta säätiedotus lupaa tänään olevan vuoden viimeinen aurinkoinen ja lämmin syyspäivä. On pakko lähteä kiertämään Ruissaloa.


Freelance-dosenttina ei ehkä juuri kerrytä eläkettä, mutta toisaalta: voin järjestää työaikani niin kuin huvittaa. Hiiteen lähestyvät vaalit ja työpöydälle kertyneet paperipinot, jotka vaatisivat välittömän huomioni.


Siis autolla Ruissalon sillan pieleen ja menoksi. Ensimmäiset kolme kilometriä minua vaivaa luterilainen työmoraali: Miten ihmeessä voin tallustella täällä vaikka on arkipäivä? Seuraavat kolme kilometriä ajatukset askartelevat Kauhajoella, vaikka ympärillä aukeaa huikeita ruskamaisemia ja kiellän alitajuntaani ehdottomasti matkaamasta Pohjanmaalle.


Sitten onkin jo kahvitauon paikka. Rupattelen mukavia kahvilan omistajan kanssa ja olo alkaa helpottua. Seuraavat kolme kilometriä ovat jo hienoja. Keskityn polkuun ja arkihuolet alkavat jäädä taakse. Saaronniemen ranta on upea täydessä auringonpaisteessa.


Kun pääsen Kuuvannokkaan asti tajuan jo ettei millään muulla ole merkitystä kuin edessä kimmeltävällä merellä. Siellä seilaa tsekkiläinen purjevene ja kaikki paitsi purjehdus on turhaa.


15 kilometrin jälkeen alkaa jalkoja jo väsyttää uhkaavasti. Toisaalta pyörätiellä tuntuu olevan melkein hellelukemat ja vieressä kasvaa pellollinen auringonkukkia. Onko tämä varmasti Ruissalo vai sittenkin Provence? Olen täysin irrottautunut arkiminästäni. Stressi on poissa, mieli kepeä.


18 kilometrin lenkin jälkeen on upeaa päästä taas kotiin. Kuin olisi kokenut kokonaisen ulkomaanloman, mutta ilman puolen vuorokauden paluuhelvettiä Euroopan lentokentillä.


Lukijani. Lähde Ruissaloon! Tee se NYT! Huomenna sataa, ruska on ohi ja olet ehkä sairaalassa keuhkokuumeen takia.


Ei kommentteja: