tiistai 30. syyskuuta 2008

Syöksytään lamaan

Pankit kaatuvat ympäri maailmaa, kouluissa ammuskellaan ja maapallo lämpenee uhkaavasti.

Mitä tekevät suomalaiset? No, gallupin mukaan eivät ainakaan ole kiinnostuneita politiikasta. Vain ¼ tietää edes mitkä puolueet ovat hallituksessa.

Itse en kehtaisi sanoa gallup-kyselijälle, että politiikka ei kiinnosta. Siis että minua ei yhtään kiinnosta se kuka päätöksiä tekee ja mitä minulle, läheisilleni tai koko maapallolle tapahtuu. Mikä ihme sitten voisi kiinnostaa?

Mutta niin se vaan on. Äänestysprosentti tulevissa vaaleissa voi hyvinkin jäädä ennätyksellisen alhaiseksi. En ihmettelisi, vaikka se jäisi johonkin 50 prosentin tuntumaan. Ihmiset eivät enää välitä oikein mistään. Miksi he siis äänestäisivätkään? Aamun lehti on tosin aika hyviä syitä pullollaan.

Maailmantalous syöksyi juuri ennätyslamaan. Turun talous on jo valmiiksi kuralla, joten hyvistä aikomuksista huolimatta jostain on luultavasti leikattava rajusti. Jäävätkö jalkoihin lapset, sairaat vai vanhukset? Luultavasti ainakin ne, jotka eivät äänestä.

Kun vaalit lähestyvät, poliitikot yrittävät näkyä keinolla millä hyvänsä. Pääministeri Vanhanen kävi oikein Turussa asti kauppaamassa puutarhakaupunkiaan. Hänen mielestään Turku on jo sellainen. Niin taitaa ikävä kyllä ollakin. Tosin tämän puutarha-sanan sijalle voi yhtä hyvin laittaa sanan auto. Hajasijoitus jyllää, kepu riemuitsee. Bensan hintakin on vaihteeksi laskussa, joten taas kelpaa huristella autolla omasta puutarhasta kauppakeskukseen.

Kristillisten Sari Essayah taas haukkui demaripomo Jutta Urpilaista ajatusten varastamisesta. Katsotaanpa kristillisten nettisivulta, millaisia tavoitteita puolue oikein ajaa.

Hmmm: näemmä tavoitteena on lasten, nuorten, lapsiperheiden ja ikäihmisten hyvinvointi sekä terveydenhuollon ja ympäristöasioiden kuntoon laittaminen. Siinä sitä onkin ryöstettävää. Näitä teemoja ei kukaan muu ollut ennen ajatellutkaan. Kristillisten ympäristöpoliittinen ohjelma vaatii Itämeren suojelua, luonnon monimuotoisuuden turvaamista ja ilmaston lämpenemisen pysäyttämistä. Hienoa, että puolue on keksinyt nuo kaikki aivan itse varastamatta tavuakaan esimerkiksi Vihreiltä.

Ei kommentteja: