lauantai 27. syyskuuta 2008

Politiikkaa ja metrilakua

Käväisin Turun Kauppatorilla katsomassa miten vaalitorin avajaistapahtuma edistyy.


Edistyihän se. Poliitikkoa oli joka paikka täynnä ja kansa pinkoi pakoon minkä kerkisi. Vaaleihin on vielä niin kauan aikaa, ettei kovin moni halua kerätä kassia täyteen puolueiden paperipinoja.


Esitteitä lukiessa huomasin myös etten osaisi tekstien perusteella arvata minkä puolueen mainos milloinkin on kyseessä. Kaikki ovat nyt ympäristön, vanhusten, lapsiperheiden, terveydenhuollon ja nuorison asialla. Jo on kumma, jos asioita ei ensi kaudella saada kuntoon.


Toisaalta tuli taas kerran ikävä aikoja, jolloin puolueet olivat vielä Puolueita ja äänestäjä tiesi mitä äänellään saa.


Mielenrauhaani sen sijaan järkytti seuraava toritapaus: olin juuri laittamassa kolikkoni Nälkäpäivä-kerääjän lippaaseen, kun läheisestä metrilakumyyjän teltasta ampaisi vihainen mies raivoamaan samaiselle kerääjälle. Hän oli kuulemma maksanut kalliisti myyntipaikastaan, eikä halunnut kaiken maailman rahankerjääjien karkottavan hänen asiakkaitaan!


Kyseinen kerääjä seisoi täsmälleen myyntikojujen välisen käytävän puolivälissä häiritsemättä ketään. Olisikohan nuoren kerääjän tummalla ihonvärillä ollut vaikutusta asiaan? En oikein jaksa uskoa, että viisikymppinen karkkimyyjä olisi tullut haukkumaan perusturkulaiselta näyttävää mummoa.


Metrilaku jäi taatusti ostamatta, mutta yököttävä sivumaku tuli suuhun ihan ilmaiseksi.


Ei kommentteja: