keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Piiskaa korvalle

Viime vuonna Kokoomus oli korva joka kuuntelee, mutta nyt puolue lupaa tuulettaa politiikkaansa oikein kunnolla mattopiiskan avustuksella. Mainoskuvissa Jyrki on saanut alleen sirppiä ja vasaraa muistuttavat työvälineet, työmiehen kintaitakin kuvissa vilahtelee.


Musta-sini-valkoisessa pensselissä näyttäisi olevan Viron värit, mutta tämä symboliikka ei täysin aukea. Viittaisikohan maan synkeään lähihistoriaan?


En ole ihan ainoa, joka pitää vanhan diktatuurin merkkien ja iskulauseiden kaivamista historian suosta vähintäänkin kieroutuneen huumorintajun tuotteena. Yhtä hupaisaa olisi mainostaa vaikkapa kansallissosialistien, Maon kulttuurivallankumouksen tai Pol Potin hirmuhallinnon muistolla. Jaksaisiko joku nauraa?


Turussa Kokoomuksen teemana on ”Tyytyväisten ihmisten Turku”, joten ilmeisesti puolueen mielestä itänaapurissa oltiin sittenkin aivan poikkeuksellisen tyytyväisiä.


Turussa näkyvin merkki tuulettuneesta linjasta taitaa olla Olavi Mäenpään riveissä ennen taistelleen Timo ”Betoni” Virtasen siirtyminen Kokoomuksen joukkueeseen. Jäämme tietysti vielä kiinnostuksella odottelemaan, millaisia piiskansivalluksia ikiehdokas Ilkka Kanervalla on tällä kertaa takataskussaan. Niitä tosin taidetaan odottaa kasvavalla kauhulla myös puolueen sisällä.


Ei kommentteja: